Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia! (Full Episode)

Posted by Ayiez Network on 10:22 AM, 01-Jun-13 • Under: Full Mobile Movie

poster sebenarnya saya isteri dia

Country: Malaysia
Released: 2013
Genre: Drama | Comedy | Romance
Language: Malay
Format: Mp4

Sinopsis:

Sebenarnya, Saya Isteri Dia! ialah sebuah drama televisyen yang ditayangkan pada setiap hari Jumaat di TV3 menerusi slot Zehra mulai 29 Mac 2013.

Drama arahan Raja Ahmad Alauddin ini merupakan drama adaptasi dari novel "Sebenarnya, Saya Isteri Dia!" terbitan Karya Seni yang ditulis oleh Zura Asyfar. Teraju utama untuk drama ini ialah Tiz Zaqyah dan Izzue Islam.

Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan. Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.

Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah.

Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash. Namun dia reda kerana kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.

Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu kepada Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu.

Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina.

Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash jadi nanar.
Hidupnya serba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup untuk berbuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.

Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu? Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash? Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka?

  1. Episode 1
  2. Episode 2
  3. Episode 3
  4. Episode 4
  5. Episode 5
  6. Episode 6
  7. Episode 7
  8. Episode 8
  9. Episode 9
  10. Episode 10
  11. Episode 11
  12. Episode 12
  13. Episode 13

tags: sebenarnya saya isteri dia mp4, full episod sebenarnya saya isteri dia, sebenarnya saya isteri dia 3gp, drama sebenarnya saya isteri dia, download drama sebenarnya saya isteri dia, sinopsis sebenarnya saya isteri dia

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

18 responses to "Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia! (Full Episode)"

angthienyang on 11:39 AM, 01-Jun-13

kunjungan siang hari gan,dan lanjutkan saja deh,soalnya gak tau mau komentar apasmile

Eyzact on 12:17 PM, 01-Jun-13

Kualiti cantikk bhaii. Terbaik

dient93 on 03:00 PM, 01-Jun-13

terbaik lah.. nie yang ku tunggu nie..

reeniza on 02:44 PM, 06-Jun-13

file 3gp bh tuk drama nie ..

reeniza on 06:45 PM, 07-Jun-13

knpaa episod 2 hingga 4 x dpatt bukaa

AyiE RiOtz on 07:05 PM, 07-Jun-13

@reeniza,
apa yg xdapat buka? try download lagi..

reeniza on 08:08 AM, 08-Jun-13

byk kli ak try download x dpatt bukaa video tu... ayie

AyiE RiOtz on 09:09 AM, 08-Jun-13

@reeniza,
kao dah download, tapi xdapat play? pakai hp ape?

reeniza on 11:41 AM, 08-Jun-13

ayie... android samsungg... episod ptama dpatt play... blaa episod 2 hingga 5 x dpatt play nhe...

aq dan kamoo on 03:28 PM, 08-Jun-13

@ reeniza, kalau hp android , mesti guna apps movie player utk tengok... player yg build in hp tu... memang x support... sebab codecs nya lain... contoh apss android yg sesuai... mxplayer.. SEMUA FILE BOLEH MAIN DARI EPISODE 1 HINGGA 9... X ADA MASALAH... KALAU ADA MASALAH DARI HP SAJA TU X SUPPORT.. HARAP MAKLUM..

reeniza on 11:00 AM, 10-Jun-13

yaa tauu

tp yg bikin heran kn bylaa ak download full completed download last2x tgkk kb movie 0 kb nie tu laa x leh bukaa. npaa tu eaa

anaknya mamaknya on 03:01 AM, 12-Jun-13

Aduh bro episod sembilan susah nak download lha .., kalau guna opera terus failed .., kalau guna ucweb dia ckp link cant open ..

AyiE RiOtz on 01:36 PM, 12-Jun-13

@reeniza,
file corrupted kot? da try download lagi?

Haizu81 on 02:49 PM, 16-Jun-13

Eps 9 susahlh nk dnlod.,link mcm dh errorlh Ayie..

Haizu81 on 08:22 AM, 24-Jun-13

Eps 9 punyalh susah nk dnlod...tpy punya try akhirnya dpt jgk sedut...
Eps 11 pulak sdg menunggu smile

abvz2135 on 09:15 AM, 25-Jul-13

setia hjung nyawa ada x yg full..

sitiaishah on 09:51 PM, 15-Aug-13

Sangat best bro

FarIeYzRiEz on 02:50 PM, 24-Aug-13

episod 6 bro . error .

Subscribe to comments feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Comment:
(Some BBCode tags are allowed)